Birgitta Strobel

Birgitta Strobel

«Lys og Musikk», fra Asker i Norge

Rytme, tone, følelser, linjer, bevegelse, farger, drama eller kontraster, gjennomsiktighet og følsomhet … Alt jeg finner i musikk – finner jeg i billedkunst.

Jeg er født og oppvokst i Norge. Har en dansk mor og en tysk far som begge likte kunst og musikk i hjemmet. Utover det,  tok de min bror og meg så ofte som mulig med på teater, opera og til alle slags kulturarrangementer.

Jeg vokste opp med å spille fiolin med stor dedikasjon i orkestre og kammergrupper, helt opp til Music Conservatory-nivå.

Jeg tok også dansekurs i klassisk ballett, jazz og tapdans flere ganger i uken i mange år.

Jeg husker også stille kvelder, hvor jeg eksperimenterte med fargelegging av vann, og jeg hadde alltid en følelse av en veldig merkelig verden av figurer, linjer, prikker og lyse farger som skiftet for mitt indre øye mens jeg lyttet til musikk, men på den tiden snakket jeg ikke om det, ikke engang som tenåring på videregående skole, hvor jeg valgte kunst som hovedfag.

I dag foretrekker jeg å male store, fargerike, abstrakte akrylmalerier. Noen ganger mer naturalistisk.

Jeg liker spesielt godt å leke med lys og lyseffekter ved bruk av perlemorskimmer blandet inn i fargene sammen med iriserende metallfarger som gir fascinerende refleksjoner avhengig av rampelyset, naturlig lys og tid på dagen.

Lyset ved sjøen, som i Sør-Frankrike og i Santa Monica i Los Angeles, er også en evig inspirasjonskilde for skyer, sollys og værforandringer i min kunst. For ikke å snakke om hvordan følelser som håp, undring og ro kan bli fremkalt ved å bare se opp mot himmelen, både dag og natt, skumring og soloppgang.

 “Jeg kjøpte ett maleri, men fikk seks!”

Dette er ofte en gledelig tilbakemelding fra kjøpere.

Maleriene mine ser ut til å endre uttrykk og fargeintensitet i løpet av dagen og i forhold til hva slags lyspære som brukes! Lys eller belysning – er definitivt et eget emne!

I tillegg til akrylmaleriene, elsker jeg å ta med meg akvarellputen og blyantene å gå ut i naturen,  sitte ved vannet eller på et kaféhjørne i solen og lage noen enkle skisser. For meg er DET “meditasjon”, uavhengig av at jeg har undervist i ulike typer yoga i mer enn 15 år i Norge, Paris, Malta og Los Angeles.

Man kunne lett tenke at «meditasjon» for meg ville være mer i fysisk forstand, men jeg finner meditasjon i den stille kreative prosessen.