Cathrine Ulrikson

 

 

Født: i Drammen, 2. august 1968
Bosted: Oslo (har bodd i Firenze fra 1987–1996. Kun med ett års opphold i Oslo, 1989–1990).

 

Utdanning:

Instituto per l’Arte e il Restauro, Palazzo Spinelli, Firenze, Italia

Scuola libera del nudo, Accademia di Belle Arti di Firenze, Italia

Utstillinger:

2021 Separatutstilling hos MB Art Galleri i Schulerudstuene i Holmsbu

2020 Julemagi i Schulerudgaarden i Holmsbu – «Engler»

Bokillustrasjoner:

«Trender» – Civita

”Liberale tenkere for vår tid” – Civita

Bilder fra separatutstillingen i Schulerudstuene i Holmsbu med «live» sending under lockdown under pandemien.

«Jeg har alltid vært glad i å tegne. Jeg elsker å tegne croquis/kroki, fordi jeg da har kort tid på meg til å finne formen. Dersom aktmodellen står lenge, lager jeg helst mange forskjellige tegninger, istedenfor å flikke lenge på en tegning. Det er jeg for utålmodig til.»

Cathrine Ulrikson

Cathrine Ulrikson bruker nok ingen spesifikk teknikk, men tegner med blyant og sort blekk, som blir brukt som akvarellfarge for å fremheve contourer. 

Etter videregående skole i 1987 ønsket Cathrine å utdanne seg i kreativ retning, i tillegg til at hun ønsket å studere i utlandet. Hun endte opp i Firenze, Italia, på skolen Instituto per l’Arte e il Restauro, Palazzo Spinelli. De hadde en egen studieretning med grafisk design og illustrasjon. På skolen var det elever fra store deler av verden. Undervisningen foregikk på italiensk, så Cathrine måtte derfor først ta et to måneders intensivkurs i italiensk. Å kunne forstå «pizza» og «pasta» var ikke nok.

Etter to år i Firenze flyttet hun hjem til Norge igjen, hvor hun tok freelance illustratør-oppdrag, samtidig som hun jobbet som vikar på sentralbord og kontor for forskjellige bedrifter. Men kjærligheten i og til Firenze trakk henne tilbake til Italias kunstnerby i 1990. Der ble hun anbefalt å søke seg inn på den frie (ikke-akademiske) linjen (Scuola libera del nudo, dvs. den frie linjen for akttegning og trykk) på kunstakademiet i Firenze (Accademia di Belle Arti di Firenze). For å komme inn, måtte man igjennom en opptaksprøve, dvs. tegne akt en hel dag på kunstakademiet. Hun tegnet seg igjennom opptaksprøven og fikk studieplass ved akademiet. Dette skulle vise seg å bli hennes livs drømmeperiode «Bare det å være på kunstakademiet i Firenze, var jo en stor opplevelse». På kunstakademiet jobbet hun videre med tegneteknikken fra tidligere kurs, og det er nok slik hun tegner i dag også. I begynnelsen av 1994 fikk hun jobb som AD-assistent (assistent for Art director) i et reklamebyrå i Firenze og tegningen ble lagt litt på hyllen. 

Sommeren 1996 sa hun opp samboer og jobb og flyttet hjem til Oslo. Siden den gang og frem til januar 2016, jobbet hun som AD-assistent, grafisk designer og prosjektleder i forskjellige reklamebyråer i Oslo. 

Siden januar 2016 har hun jobbet som personlig assistent for daglig leder og administrativ koordinator i tankesmien Civita. Hun har også illustrert to av Civitas bøker: «Trender» og «Liberale tenkere for vår tid». 

HER KAN DU SE NOEN AV PRODUKTENE TIL DENNE KUNSTNEREN