Marianne Bakkerud

Marianne Bakkerud

Kunstneren Marianne Bakkerud etablerte MB Art som logo for sitt atelier og signatur på sine malerier i 1995. I 2008 åpnet hun sitt første galleri i Arabian Ranches, Dubai, Forenede Arabiske Emirater og i 2011 åpnet hun galleri nummer 2 i Düsseldorfer Business Hub i Al Barsha, Dubai.

I 2017 åpnet hun atelier på Kulturhuset Hovtun. Da hun to over som dagligleder samme år, ble Storsalen i annen etasje gjort om til galleri og Peisestua Kulturkafé ble etablert. Fra tidlig i 2018 ble nærmeste alle ledige vegger i Kulturhuset fylt med kunst av ulike kjente og lokale kunstnere.

I mai 2020 flyttet MB Art Galleri og Mariannes atelier inn i annen etasje i Schulerudgaarden i Holmsbu, hvor hun nå driver galleriet Schulerudstuene i Holmsbu. Hver måned inviteres nye kunstnere til vernissasje og utstilling, bokbad og intimkonserter. Pga. pandemien og strenge restriksjoner har galleriet i 2021 måtte holde dørene stengt for publikum og dermed måtte et nytt konsept klekkes. «Live»-sendinger – på lørdager vises de fysiske utstillingene i galleriet via Facebook. Sendingene er «live», men kan klikkes på og ses, når det passer hver og én. Noen av kunstnerne blir interviewet i galleriet, andre er med på telefon for å fortelle om seg selv og utstillingen. Noen av kunstnerne du vil få se i 2021 er, Anne Elisabeth Stålung, Cathrine Ulrikson, Trude Helén Hole, Trudy Wiegand, Birgitta Strobel, Jøran Juveli Marstrander, Hanne Sorteberg, Agnes Volent, Tove Hongslo, Sissel Forsberg, Grethe Kjøsnes, Jertrud Alise Eikås Eide, Grethe Kjensli, Marianne Bakkerud og mange fler….

Marianne er en naturelsker og tar gjerne opp kampen for miljøvern og dyrevelferd. I 2020 i Schulerudstuene viste hun for første gang sin utstilling «Et rop om hjelp» som handlet om utrydningstruede dyrearter.

Under sitt flerårige opphold i Dubai hadde Marianne full stilling som bedriftsutvikler for GRM/Green Concepts International og Babel Eventmanagement. Noe som førte til at hun måtte begrense malingen til private portrett oppdrag. Hun ble meget populær blant de kvinnelige medlemmene i Emir familien.

I 2009 utviklet hun en type pop-art portetter hun kalte for Contrast Paintings.

Mine utstillinger:

2020 «Et rop om hjelp» en utstilling om utrydningstruede dyr i Schulerudstuene i Holmsbu

2019 GREEN FRIDAY i Asker Kulturhus

2019 Ombruksfestivalen i Asker 

2018 Sommerutstilling på Kulturhuset Hovtun 

2017 Juleutstilling på Kulturhuset Hovtun 

2015 «Limousine» okse utsmykning til åpningen av restaurant The Edge på Fornebu

2014 Auksjon av «Varg» på Veldedighetsgala for Norges Kreftforening i Oslo

2011 Separatutstilling på Babel Events, Dubai

2010 Art Festival i Jumeirah, Dubai

2010 Tribute to Michael Jackson i Dubai Mall

2009 Separatutstilling i Ibn Battuta Mall, Dubai 

2004 Utsmykning med vernissage i Bar Uniq i Oslo

1995 Fellesutstilling i Rådhuset i Bad Driburg, Tyskland 

1995 Utsmykning av Café San Remo i Bad Driburg, Tyskland

1994 Utsmykning av ODEON musichall i Bad Driburg, Tyskland

1985 Fellesutstilling i Kurhaus i Bad Sooden-Allendorf, Tyskland